Welke provider heeft het beste bereik?

De dekking van de mobiele netwerken in Nederland is onderverdeeld onder vier grote telefoon providers, namelijk KPNT-Mobile, Vodafone en Tele2.

 

Dekkingskaart mobiele providers

Hoewel de dekking van de meeste providers de meeste smartphones in Nederland bereikt, hangt het beste bereik van de provider af van waar u woont en werkt. U wilt natuurlijk overal kunnen genieten van razendsnel mobiel internet. Controleer daarom van tevoren de dekkingskaart van mobiele providers. Het is namelijk wel zo fijn als u zowel thuis als op uw werk altijd goed bereik hebt. Wij hebben de dekking per provider

voor u op een rijtje gezet.

 

1. KPN Dekkingskaart

 

2. T-Mobile Dekkingskaart

 

3. Vodafone Dekkingskaart

 

4. Tele2 Dekkingskaart

 

Dekking mobiele netwerken

Via de dekkingskaart krijgt u informatie over de landelijke dekking van mobiele netwerken. Of u ook echt goed bereik heeft in uw woonplaats is met zo’n kaart echter niet 100 procent vast te stellen. Wat u kunt doen is personen in uw omgeving vragen wat hun ervaring is met het bereik van providers. De ervaring van anderen blijft natuurlijk de beste graadmeter. Zo weet u zeker dat u goed zit.

Beste 4G netwerk

Het mobiele netwerk 5G moet nog verder worden uitgerold in Nederland, daarom is 4G momenteel nog het meest gebruikte mobiele netwerk van Nederland. Maar welke provider heeft het beste 4G netwerk?                   

Het beste 4G netwerk wordt aangeboden door KPN en T-Mobile.

Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Open Signal, waarin 7 onderdelen worden getoetst. KPN en T-Mobile delen aan de hand van dit onderzoek de gedeelde eerste plek van het beste 4G netwerk van Nederland 2021. 

Landelijke dekking MVNO’s 

Een Mobile Virtual Network Operator (afgekort: MVNO) – ook virtuele provider genoemd – Is een bedrijf dat niet over een eigen mobiele netwerk beschikt, maar onder een eigen merknaam gebruik maakt van het netwerk van een andere GSM operator. Voorbeelden zijn Ben en Hollandsnieuwe maar ook de internet providers als Youfone, Simpel en Simyo. De dekking van een MVNO is hetzelfde als de dekking van het netwerk waar deze gebruik van maakt.

Grote verschillen zijn dat u als gebruiker van een MVNO, op zeer drukke belmomenten minder snel verbinding maakt. De internetsnelheid een heel stuk lager ligt. In de meeste gevallen 50 mb/per seconde i.p.v. 225 mb/per seconde bij een grote provider. En bij internetproviders gaat alles via internet ook voor de service bijvoorbeeld een nieuwe simkaart kan u niet bij een telefoonwinkel terecht.